Wanneer een koelcel kopen?

Wanneer een koelcel kopen?

Particulieren kopen meer en meer een koelcel.
Met een koelcel bent u altijd zeker van optimale productbewaring.
Een modulair systeem is bovendien snel opgebouwd, gedemonteerd en verplaatst.

Waarom een koelcel kopen?

Bent u nu restauranthouder, traiteur, slager of particulier.. iedereen die werkt met verse producten heeft baat bij een koelcel. De temperatuur in een koelcel bedraagt gemiddeld +2°C. Bovenaan is het iets minder koud als onderaan. De vochtigheid bedraagt 70 à 90%, afhankelijk van de toepassing. Hierdoor kunnen alle voedingsmiddelen in de meest ideale omstandigheden bewaard worden. Door alles in de rekken te plaatsen houdt u gemakkelijke overzicht, zeker bij grote hoeveelheden. Voor bijvoorbeeld bakkers die hun deeg invriezen, kan het zéér nuttig zijn een vriescel te installeren. Of om het artisanaal zelfgemaakte ijs in te bewaren. Een vriescel bewaart meestal op -25°C. Wie een deel van zijn productie wenst in te kunnen vriezen, opteert best voor een vrieskast of minstens een compartiment met -40°C, om kwaliteitsverlies zoveel mogelijk in te perken (shockvries).

De voordelen van een koelcel kopen :

Door het grotere volume kan u héél veel meer opslaan. Het is ook véél makkelijker om het overzicht te bewaren. De meeste koelcellen zijn standaard 2100 mm hoogte.   Modulaire systemen die perfect in elkaar schuiven. Waardoor ze snel opgebouwd, gedemonteerd of zelf kunnen uitgebreid worden. De installatie van de koelcel, verdamper en de condensor laat u best door onze technieker gebeuren. De samenstelling van de rekken kunnen we aanpassen aan uw behoeften.

Betere koeling = betere bewaring van uw producten:

De uitstekende koeling en ventilatiesysteem garandeert een optimale bewaring van de producten. Indien de deur meerdere keren per uur open gaat zal de temperatuur minder snel dalen dan van een gewoon huishoudmodel. De temperatuurschommelingen zorgen voor sneller bederf. Hoe langer het duurt voordat de  gevraagde temperatuur constant wordt, hoe vlugger producten bederven.

Grotere koelcapaciteit:

Een van de grootste voordelen bij een koelcel kopen is de grotere koelcapaciteit en daardoor een betere ventilatie. Deze garanderen een betere koeling en dus een betere bewaring van uw producten in vergelijking met een klassieke koelkast. Door de grotere ruimte passen er ook meer producten in, u hoeft dus niet meer te puzzelen om alles in uw koelkast te kunnen plaatsen. Er kunnen constant flessen melk, frisdrank, champagne, witte of rosé wijn worden gekoeld. Op de vloer kan u meerdere bakken kwijt met frisdrank, groenten en fruit.

Gemakkelijk onderhoud:

Doordat de witgelakte, gegalvaniseerde staalplaten afgewerkt zijn met een deklaag, kunnen de panelen gemakkelijk gereinigd worden. Gebruik neutrale detergenten, sponzen en doeken om deze toplaag niet te beschadigen. De termijn om de verdamper te reinigen, is afhankelijk van het gebruik. Het is vooral belangrijk de condensor regelmatig na te kijken op verstoppingen. Reinigen gebeurt best met een zachte borstel.

Rekken: 

Een koelcel kopen kan met de gepaste rekken, deze kunnen worden bijbesteld worden uit geanodiseerd aluminium. Voor de liggers kan u kiezen uit aluminium (met platte en flessenzijde) of polypropyleen. Deze rekken zijn gemakkelijk afwasbaar. De liggers van de rekken zijn mogelijk in verschillende dieptes, meestal wordt er ongeveer 40 cm diep genomen. Het aantal liggers kan ook aangepast worden: waar de flessen plat liggen kan er om de 15 cm een ligger geplaatst worden.

Verlichting in de koelcel:

De verlichting gebeurt met led, die aan- en uitgeschakeld wordt via het deurcontact. Dit deurcontact kan ook de ventilatie in de koelcel afzetten wanneer de cel betreden wordt.

Investeringskost:

Bij het kopen van een koelcel is de kost volledig afhankelijk van de grootte en de toepassing. Onze kleinste koelcel, begint vanaf 5000€. Hierin begrepen zit de koelunit, de levering en de montage. Per veelvoud van 30 cm kan er een grotere maat genomen worden op elke zijde. Sowieso is er een zijde van 120 cm nodig om de deur te plaatsen.

Waar de koelcel plaatsen?

Wanneer je een koelcel wil kopen dien je natuurlijk te beslissen waar je deze wil plaatsen. Is er voldoende plaats in de keuken is dat heel handig, de koelceldeur kan bekleed worden in dezelfde materialen of kleuren zoals de keuken zodat de deur niet opvalt. Is er niet voldoende plaats in de keuken dan kan je opteren om deze bv in de garage te plaatsen en een kleine frigo te voorzien in de keuken voor de producten die je veelvuldig nodig hebt. De grote opslag zogezegd in de koelcel.

Heb je nog vragen over het kopen van een koelcel, twijfel dan niet en stuur ons een mailtje met uw vragen!

Check zeker ook de rubriek promotie koelcellen om zelf te installeren.