Wanneer een koelcel kopen?
Wanneer een koelcel kopen?

Particulieren kopen meer en meer een koelcel.
Met een koelcel bent u altijd zeker van optimale productbewaring.
Een modulair systeem is bovendien snel opgebouwd, gedemonteerd en verplaatst.

Wanneer een koelcel kopen?

Bent u nu restauranthouder, traiteur, slager of particulier.. iedereen die werkt met verse producten heeft baat bij een koelcel. De temperatuur in een koelcel bedraagt gemiddeld +2°C. Bovenaan is het iets minder koud als onderaan. De vochtigheid bedraagt 70 à 90%, afhankelijk van de toepassing. Hierdoor kunnen alle voedingsmiddelen in de meest ideale omstandigheden bewaard worden. Door alles in de rekken te plaatsen houdt u gemakkelijke overzicht, zeker bij grote hoeveelheden. Voor bijvoorbeeld bakkers die hun deeg invriezen, kan het zéér nuttig zijn een vriescel te installeren. Of om het artisanaal zelfgemaakte ijs in te bewaren. Een vriescel bewaart meestal op -25°C. Wie een deel van zijn productie wenst in te kunnen vriezen, opteert best voor een vrieskast of minstens een compartiment met -40°C, om kwaliteitsverlies zoveel mogelijk in te perken (shockvries).

De voordelen om een koelcel te kopen :

Door het grotere volume kan u héél veel meer opslaan. Het is ook véél makkelijker om het overzicht te bewaren. De meeste koelcellen zijn standaard 2100 mm hoogte.   Modulaire systemen die perfect in elkaar schuiven. Waardoor ze snel opgebouwd, gedemonteerd of zelf kunnen uitgebreid worden. De installatie van de koelcel, verdamper en de condensor laat u best door onze technieker gebeuren. De samenstelling van de rekken kunnen we aanpassen aan uw behoeften.
De grotere koelcapaciteit en de betere ventilatie garanderen een betere koeling en dus een betere bewaring van uw producten in vergelijking met een klassieke koelkast. Door de grotere ruimte passen alle producten ook in de ruimte, u hoeft dus niet meer te puzzelen om alles in uw koelkast te kunnen plaatsen.
Gemakkelijk onderhoud: Doordat de witgelakte, gegalvaniseerde staalplaten afgewerkt zijn met een deklaag, kunnen de panelen gemakkelijk gereinigd worden. Gebruik neutrale detergenten, sponzen en doeken om deze toplaag niet te beschadigen. De termijn om de verdamper te reinigen, is afhankelijk van het gebruik. Het is vooral belangrijk de condensor regelmatig na te kijken op verstoppingen. Reinigen gebeurt best met een zachte borstel.
De aangepaste rekken kunnen besteld worden uit geanodiseerd aluminium. Voor de liggers kan u kiezen uit aluminium (met platte en flessenzijde) of polypropyleen. Deze rekken zijn gemakkelijk afwasbaar. De verlichting gebeurt met led, die aan- en uitgeschakeld wordt via het deurcontact. Dit deurcontact kan ook de ventilatie in de koelcel afzetten wanneer de cel betreden wordt.
Investeringskost: de kost van een koelcel is volledig afhankelijk van de grootte en de toepassing. Onze kleinste koelcel, begint vanaf 5000€. Hierin begrepen zit de koelunit, de levering en de montage.

 

Check zeker ook de rubriek promotie koelcellen om zelf te installeren.