Noma's Koeling

Noma's Koeling

Noma’s koeling

Alles begon zowat in 1983; terwijl Greet Pauwelyn het administratief werk verrichte van het vleeswarenbedrijf Noma’s vleeswarenfabriek, hield haar echtgenoot zich bezig met het leiden van de vleeswarenproductie…en het kopen en verkopen van tweedehandsmaterieel voor Noma’s Koeling.

‘Wie veel op de baan is, maakt veel mee', vertelde de zaakvoerder Noël Pauwelyn.  Ik kreeg soms wel eens vragen in verband met de overname van een winkel, een bakkerij of slagerij, slagers die met pensioen gingen, faillissementen. Ik fungeerde als doorgeefluik en tipgever van de slager. Tot ik op het idee kwam zelf de tweedehandse koelmeubelen op te kopen.  En ja, dat was een goede beslissing!

Wij kochten koeltoonbanken, koelcellen, diepvriescellen, wandkoelers tot zelfs het ganse handelsfonds.  Een beperking legden wij ons op: enkel recente modellen waren de moeite waard.
Ik reisde gans België af en bezocht allerlei openbare verkopingen.  Vooraleer ik kocht, had ik alles grondig nagezien en wist ik precies wat, waar en hoe het moet vervangen moest worden.
Wie zich niet gewonnen gaf voor tweedehandse koeling, kon ook terecht voor nieuwe koeling bij ons.  Hun doorwinterde vakkennis liet toe alle merken van frigotoonbanken te testen op praktische, technische of schoonheidsfouten. De combinatie van dit alles leidde tot de ‘Nomadesign’ frigotoonbank, de perfecte koeltoonbank met onberispelijke koeling, bevochtiging, onderkoeling en een zeer matige prijs.