Isocab sandwichpanelen Isobar wordt Isomasters

Isocab sandwichpanelen Isobar wordt Isomasters

Isomasters. Dat is de nieuwe bedrijfsnaam van de joint-venture tussen Isocab en Isobar. Het samengaan van beide bedrijven gaat gepaard met torenhoge nieuwe ambities.

Isocab en Isobar, respectievelijk gevestigd in Bavikhove en Beveren-Leie, zijn gespecialiseerd in de productie van isothermische oplossingen zoals sandwich panelen en geïsoleerde deuren. Isocab werd in 1973 opgericht door de familie Castelein en kende een pijlsnelle groei. Zes jaar later kwam er echter een splitsing en ontstond Isobar. Vorig jaar kwamen beide bedrijven terecht onder de vleugels van de Ierse Kingspan Group, wat de aanleiding was voor een verregaande integratie.

De twee bedrijven samen krijgen met Christophe Bouvry een West-Vlaamse managing director. “Iso verwijst naar wat we maken, ‘masters’ naar wat we zijn”, aldus Bouvry. “Bewust in het meervoud, want we zijn ontstaan uit twee marktleiders. Masters klinkt misschien een beetje pretentieus, maar hier is dit zeker op zijn plaats. De kennis, kwaliteit en service die we in huis hebben, verrechtvaardigen deze naam.”

Op de vernieuwde site in Beveren-Leie staat alles in het teken van modernisering, optimalisering en dus professionalisering. Christophe Bouvry: “Sinds het begin van de samenwerking werd de focus gelegd op een andere structuur en organisatie. Zo werd de Isocab-productielijn van sandwichpanelen te Bavikhove overgebracht naar Beveren-Leie.

De productie gebeurt nu ook op één site, in Beveren-Leie, wat betekent dat de 250 werknemers op één plaats werken. Daarnaast werd de deurenproductie compleet gerobotiseerd en ook de sandwichpanelenproductie verloopt automatisch. Dit verkleint zowel de kans op beschadigingen als op productiefouten. Dit past perfect binnen onze visie: we willen 100 procent inzetten op klantenservice en kwaliteit.”