Monteer uw sandwichpanelen met deze profielen

Monteer uw sandwichpanelen met deze profielen

U wilt uw sandwichpanelen monteren. De profielen hebt u nog niet. En u weet niet welke u in huis moet halen. Deze blog helpt u bij uw keuze.

Werking van sandwichpanelen

Eerst en vooral is het goed om te weten hoe uw sandwichpanelen werken. Hun voordeel is dat ze een eenvoudig verbindingssysteem hebben: elk sandwichpaneel heeft een tand en een groef die in elkaar passen. Een tand-groefverbinding heet dat. Zo kun je de panelen snel plaatsen en isoleren ze goed.
Geen idee hoe u eraan begint? Ontdek hoe u uw sandwichpanelen plaatst.

Sandwichpanelen en hun profielen

Volgende stap: uw sandwichpanelen met profielen monteren. Eerst hebt u een U-vloerprofiel (in pvc) nodig. Dat lijmt of vijst u aan de grond, om er dan de sandwichpanelen in te plaatsen.
Vervolgens vijst u de plint (ook een profiel) vast boven het U-vloerprofiel. De onderste hoeken werkt u af met een binnenhoekplint en een buitenhoekplint.
Vervolgens plaatst u in de lange hoeken een hoekprofiel. Dat bestaat uit twee monteerbare delen:
1. een clipsprofiel (40 x 40 mm, in pvc): dat vijst u vast aan de sandwichpanelen.
2. een afgerond eindstuk: dat maakt u vast op het profiel na het vastvijzen.
Ten slotte plaatst u in de bovenste hoeken een buitenhoekstuk of binnenhoekstuk.

Plafond van sandwichpanelen: gebruik een T-ophangprofiel

Wilt u een plafond van sandwichpanelen maken? Dat kan met een T-ophangprofiel in composiet en met moeren en rondellen. Ontdek hier hoe u zo’n plafond maakt met ophangsysteem en zonder ophangsysteem.

Bijkomende afwerkingsprofielen

Naast profielen voor de montage van sandwichpanelen, vindt u bij ons ook profielen voor andere concrete toepassingen. Bijvoorbeeld om een balk te bekleden. Hieronder sommen we ze kort op:
profiel voor hoekafwerking (pvc)
U-profiel (pvc)
binnenhoekprofiel (metaal)
buitenhoekprofiel (metaal)
U-profiel (metaal)

Monteer uw sandwichpanelen met onze profielen

Wie voor zijn sandwichpanelen profielen zoekt, zit bij ons op de juiste plek. Extra voordeel: onze voorraad is permanent beschikbaar. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk snel onze afwerkingsprofielen.