Koelcel nodig?

Koelcel nodig?

Hebt u een koelcel nodig?

De geïsoleerde sandwichpanelen worden verbonden met een haak-as- en tand-groefverbinding. Hierdoor schuiven de panelen perfect in elkaar. Door middel van een zeskantsleutel worden deze aangespannen. Zo kan een perfecte dichting gegarandeerd worden en een koudebrug vermeden. Dit maakt ook een snelle opbouw mogelijk. De constructie kan ook gemakkelijk gedemonteerd worden om ze naar elders te verhuizen. Dit systeem maakt het ook gemakkelijk om de koelcel uit te breiden. De panelen zelf bestaan uit twee staalplaten waartussen polyurethaanschuim (pur) wordt gespoten en hebben een dikte van 800mm.

De vloeren zijn uitgerust met een anti-sliplaag . Om condens te voorkomen, kiest u er best voor om deze uit te rusten met geventileerde verluchtingsbalken.
De deuren met ingeschuimd kader liggen in het vlak van de koelcelpanelen, waardoor het kader niet zichtbaar is. Om een perfect koudebrugvrij geheel te hebben, worden de kaders met een zelfde sluitsysteem met een slot en een as gebruikt.
Standaardformaten waarvan de inwendige afmetingen (breedte, lengte en hoogte) telkens een veelvoud van 300 mm zijn. Door de hoge kosten worden cellen op maat bijna niet meer gevraagd. Standaardkoelcellen worden steeds opgebouwd uit panelen in een modulesysteem. Met dit modulaire systeem zijn verschillende combinaties te realiseren, bijvoorbeeld de aanbouw van een koelcel aan een vriescel.
Werking verdamper en condensor: Wij zijn een erkend installateur van koelcellen en koeltechnische installaties en werken enkel met gecertificeerde koeltechniekers. Bij een koelcel bestaat de koeltechnische installatie uit een verdamper (binnen)en een condensor (buiten). Om het maximale rendement van de condensor te garanderen, wordt deze best geplaatst in een goed geventileerde ruimte. Zo niet blijft de motor draaien zonder goede koeling waardoor er algauw een rendementsverlies optreedt van 30 à 40%. De verdamper in de koelcel zorgt op zijn beurt voor de afkoeling van de lucht en de producten. Door het ontdooisysteem ontdooit de verdamper automatisch op geregelde tijdstippen, waardoor ijsvorming op de vinnen wordt voorkomen en een optimale luchtcirculatie wordt mogelijk gemaakt.
De sturing van de koelinstallatie gebeurt digitaal, waardoor de mogelijkheden op gebied van temperatuurcontrole en andere meting quasi onbeperkt zijn. Er bestaan verschillende alarm- en meldsystemen (geluids- of lichtalarm, apps voor de gsm etc.) om u te verwittigen bij een technisch probleem, te hoge temperaturen, te hoge vochtigheidsgraad etc. afhankelijk van het gekozen systeem.

Wat zijn de voordelen als u een koelcel nodig hebt?

De grotere koelcapaciteit en de betere ventilatie garanderen een beter koeling en dus een langere bewaring van de producten in vergelijking met een klassieke koelkast. Gedaan met puzzelen om alles in uw koelkast te kunnen plaatsen want door de grotere ruimte passen alle producten ook in de ruimte. Ook heb je een duidelijk overzicht van alles wat er in de koelcel staat omdat je veel meer plaatse hebt om te sorteren.
Gemakkelijk onderhoud :
Door gebruik te maken van witgelakte, gegalvaniseerde staalplaten die afgewerkt zijn met een deklaag, kunnen de panelen gemakkelijk gereinigd worden. Gebruik neutrale detergenten, sponzen en doeken om deze toplaag niet te beschadigen. De termijn om de verdamper te reinigen, is afhankelijk van het gebruik. Het is vooral belangrijk de condensor regelmatig na te kijken op verstoppingen. Reinigen gebeurt best met een zachte borstel.
Interieur :
De rekken bestaan uit geanodiseerd aluminium. De liggers van rekkeb zijn verkrijgbaar in aluminium of polypropyleen en dit met een platte zijde voor gewone stockage en golvende zijde voor flessen. Deze zijn gemakkelijk afwasbaar. De verlichting gebeurt met led, die aan- en uitgeschakeld wordt via het deurcontact. Dit deurcontact kan ook de ventilatie in de koelcel afzetten wanneer de cel betreden wordt.

Hebt u een koelcel nodig, zijn er nadelen?

Investeringskost: De kost van een koelcel is volledig afhankelijk van de grootte en de toepassing. Onze kleinste koelcel, kan reeds de uwe zijn voor de prijs van 5000€. Hierin begrepen zit de koelunit, de levering en de montage.
Geluidshinder: Moderne installaties worden uitgevoerd met (semi-) hermetische compressoren. Dit beperkt enorm de geluidshinder ten gevolge de werking van de compressoren. Door voor een grotere oppervlakte met traag draaiende ventilatoren te kiezen voor de condensor, kan ook die geluidshinder binnen de perken worden gehouden.
Verbruik: In functie van de te stockeren producten en de omzet wordt de optimale capaciteit van de koelcel bepaalt. Waarbij 150 kg/m² als leidraad wordt gebruikt. Afhankelijk van de toepassing en het gebruik zal het energieverbruik variëren.  Onze kleinste koelcel met binnenafmetingen van 0900x1200x1940mm, zal niet veel meer verbruiken dan een grote Amerikaanse koelkast. Uiteraard zal het verbruik stijgen afhankelijk van de grootte, of er vaak warme producten in worden gestockeerd of als de deur vaak open en toe gaat etc.